Krůtí roláda v makovém obalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce smetana 1 ks bílek 1 ks limetka 30 g mák 3 lžíce slunečnicový olej 1 špetka mletý pepř 6 ks červená cibule 1 ks krůtí prsa 100 g kompotované třešně podle potřeby máslo
Postup Krůtí roláda v makovém obalu recept
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prso nařežeme tak, abychom získali co největší plát. Okraje seřízneme do tvaru obdélníku. Ořezané kousky nakrájíme na kousky a rozmixujeme s bílkem na pyré. Do mixéru tenkým proudem přilijeme smetanu. Hladkou hmotu uložíme v chladu.
Troubu rozehřejeme na 170°C. Limetku nakrájime na tenké plátky a ty pak na malé kostičky. Třešně necháme okapat. Obojí vmícháme do připraveného základu na nádivku. Osolíme a opepříme.
Krůtí prsa potřeme vrstvou nádivky, srolujeme a obtočíme nití. Povrch rolády osolíme, opepříme a na velkém hrnci opečeme. Poté vložíme do pekáčku obložíme cibuli nakrájenou na čtvrtky. Pečeme 70 minut. Máslo rozpustíme a smícháme s mákem. Posledních 10 minut před dopečením potřeme roládu připraveným mákem.
Hotovou krůtí roládu v makovém obalu naporcujeme na plátky a podávame s upečenou cibulí.