Krůtí s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
50 g máslo
1 ks cibule
300 g žampiony
2 dl bílé víno
hladká mouka
2 dl zakysaná smetana
dijonská hořčice
mletý černý pepř
600 g krůtí řízek
podle chuti
vegeta
sekané bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, lehce potřeme hořčicí, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Napřed je prudce a potom zvolna opékáme na rozehřátém oleji.

  2. Nadrobno pokrájenou cibuli krátce osmahneme na másle. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, osolíme a společně osmahneme. Zalijeme vínem a chvíli podusíme. Potom přilijeme smetanu a na mírném plameni prohříváme do zhoustnutí. Přidáme nudličky opečeného masa a prohřejeme. Nakonec krůtí s omáčkou ochutíme vegetou a pokrájenými bylinkami podle chuti.

  3. Krůtí s omáčkou podáváme s těstovinami, noky nebo s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!