Krůtí závitky podle dědy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 špetka bazalka 1 lžička škrob 1 špetka šalvěj 1 lžíce slunečnicový olej 6 lžic plnotučná hořčice 1 lžička hladká mouka 3 ks sterilované okurky 1 balíček krůtí prsa 1 ks sedlčanský hermelín 2 ks vídeňský párek podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Krůtí závitky podle dědy recept
Postup přípravy receptu
-
Nekřehčená krůtí prsa nakrájíme na plátky a lehce rukou naklepeme. Osolíme a opepříme je, potřeme hořčicí, cuketovým pikantem, či něčím jiným pikantním podle vlastní chuti. Na plátek položíme kousek vídeňského párku, kus sedlčanského hermelínu a kousek kyselé okurky. Krůtí plátek zatočíme a zašijeme kuchařskou jehlou nebo převážeme kuchařskou nití.
Do kastrolu dáme trochu oleje. Nakrájíme a rozložíme po dně cibuli, pak vložíme závitky, mírně podlijeme a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C. Během pečení krůtí závitky nejméně jednou otočíme. Zaprášíme před dopečením rozdrcenou bazalkou a šalvějí. Když jsou závitky upečené, vyjmeme je.
Kastrol s výpekem dáme vařit. V hrnečku studené vody rozmícháme lžičku škrobu a lžičku hladké mouky a za stálého míchání vléváme směs do výpeku. Necháme chvíli přejít varem. Když je omáčka hotová, vložíme zpět závitky a necháme je prohřát.
Krůtí závitky podle dědy podáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.