Kuře dušené v zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
125 g šalotka
3-4 lístky bobkový list
600-700 ml červené víno
2 ks kuřecí prsa
2 ks červená paprika
2 ks zelená paprika
2 ks žlutá paprika
1 svazeček čerstvá majoránka
4 ks kuřecí stehna (střední)
30 g přeškvařené máslo
podle chuti
sůl
pepř
na ozdobu
8 lístků čerstvá majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Papariky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky, Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme, šalotky oloupeme.

  2. Rozehřejeme máslo, maso ze všech stran dobře opečeme a ochutíme solí a pepřem. Pak přidáme česnek, šalotku, kostičky papriky a bobkový list. Promícháme, podlijeme vínem, zasypeme lístky čerstvé majoránky, přikryjeme poklicí a na středním plameni dusíme přibližně 40 minut.

  3. Kuře dušené v zelenině podáváme ozdobené lístky majoránky a jako příloha postačí třeba čerstvá celozrnná bageta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!