Kuře královny Kálí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 lžíce solamyl
1 ks cibule
4 ks kuřecí prsa
podle chuti
sůl
kari koření
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Jedno vejce rozmícháme se lžící solamylu. Kousky masa vložíme do mikroténového sáčku, zalijeme vejcem se škrobem a důkladně protřepeme. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek rozdrtíme.

  2. Na hlubší pánvi rozpálíme tuk a postupně vkládáme kousky masa. Jakmile kousky zbělají ze všech stran, přisypeme nakrájenou cibuli, společně prudce a krátce osmažíme. Dále přidáme sůl, rozdrcené stroužky česneku, lžičku kari koření, podle chuti mletého pepře a odstavíme z ohně.

  3. Kuře královny Kálí podáváme s vařenou rýží. Pokrm chutná s nakládanými houbami, okurkami nebo zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!