Kuře Marengo 1 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžíce olej 500 g rajče 1 ks kuře 250 g žampiony 300 ml bílé víno 10 ks zelené olivy 10 g černé lanýže 4 ks vařený potoční rak podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Kuře Marengo 1 recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře rozdělíme na 4 porce. Česnek oloupeme, jemně nakrájíme a kuře potřeme česnekem, posypeme solí a pepřem. Rajčata nařízneme, ponoříme krátce do vařící vody, ochladíme studenou vodou, oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme stopku, odstraníme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Drobné žampiony očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Olivy necháme podle potřeby okapat.
V pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran dobře opečeme. Přidáme rajčata a vše podlijeme téměř vším vínem. Maso dusíme, občas obracíme a vyvařenou tekutinu postupně doplňujeme vínem. Asi po 30-ti minutách dušení ke kuřecímu masu přidáme žampiony, olivy a necháme dodusit.
Hotové kuře Marengo upravíme na mísu. Vypečenou šťávu ochutíme solí a pepřem a přelijeme jí přes maso. Asi 10 g černých lanýžů z konzervy nakrájíme na drobné kostičky a maso jimi posypeme. Čtyři vařené potoční raky vyjmeme z krunýře a kuře Marengo jimi ozdobíme.