Kuře Marengo 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
500 g rajče
1 ks kuře
250 g žampiony
300 ml bílé víno
10 ks zelené olivy
10 g černé lanýže
4 ks vařený potoční rak
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozdělíme na 4 porce. Česnek oloupeme, jemně nakrájíme a kuře potřeme česnekem, posypeme solí a pepřem. Rajčata nařízneme, ponoříme krátce do vařící vody, ochladíme studenou vodou, oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme stopku, odstraníme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Drobné žampiony očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Olivy necháme podle potřeby okapat.

  2. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran dobře opečeme. Přidáme rajčata a vše podlijeme téměř vším vínem. Maso dusíme, občas obracíme a vyvařenou tekutinu postupně doplňujeme vínem. Asi po 30-ti minutách dušení ke kuřecímu masu přidáme žampiony, olivy a necháme dodusit.

  3. Hotové kuře Marengo upravíme na mísu. Vypečenou šťávu ochutíme solí a pepřem a přelijeme jí přes maso. Asi 10 g černých lanýžů z konzervy nakrájíme na drobné kostičky a maso jimi posypeme. Čtyři vařené potoční raky vyjmeme z krunýře a kuře Marengo jimi ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!