Kuře plněné kysaným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 ks kuře
0.5 kostky masox
4 lžičky grilovací koření
1 balíček kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme kuře, omyjeme ho vodou. Zelí vyndáme ze sáčku, přes cedník vymačkáme zbytek nálevu a naplníme jím kuře. Můžeme sepnout kuře párátky, aby zelí nevypadlo. Dále kuře osolíme, potřeme klasickým grilovacím kořením.

  2. Kuře plněné kysaným zelím pečeme pomaleji na 150 - 160 °C, 2 - 2,5 hodiny, podléváme vodou, můžeme pod kuře nasekat nahrubo cibuli. Do vypečené šťávy můžeme přidat i 1/2 kostky masoxu pro lepší chuť.

  3. Kuře plněné kysaným zelím podáváme s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!