Kuře s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kuře (1,5kg)
200 ml slepičí vývar (i z kostky)
1 ks vetší česnek
příloha
2 stroužky česnek
1 svazeček pažitka
1 balíček těstoviny (hnízda)
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
na ozdobu
červená paprika
salát lollo rosso

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři oloupané stroužky česneku rozetřeme se solí a potřeme celé kuře, které necháme hodinu rozležet.

  2. Na pekáčku rozpálíme olej a kuře ze všech stran opečeme. Poté podlijeme vývarem a dáme péct do rozehřáté trouby. Po 15-ti minutách posypeme kuře zbytkem česneku nasekaným nahrubo a za občasného podlévání výpekem dopečeme dozlatova.

  3. Hnízda (popř. jiné těstoviny) uvaříme podle návodu, scedíme i propláchneme. Potom přidáme na plátky nakrájený česnek i nasekanou pažitku a hnízda prohřejeme.

  4. Kuře rozporcujeme a rozdělíme na talíře. Přidáme česneková hnízda, přelijeme česnekovým výpekem a obložíme salátem lollo rosso a nudličkami červené paprikami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!