Kuře v červeném víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 porce kuře
na potření
3 stroužky česnek
2 lžíce olej
2 lžíce sójová omáčka
0.5 lžičky mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
marináda
2 lžičky mletá skořice
2 lžíce sójová omáčka
2 dl suché červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu. Do misky nalijeme asi 2 dl červeného vína, přidáme mletou skořici a sójovou omáčku.

  2. Kuře naporcujeme a naložíme do marinády. Buď necháme v marinádě přes noc nebo hned vložíme do pekáčku a zalijeme marinádou. Naložené kuře osolíme a dáme péct. Kuře v červeném víně pečeme asi 45 minut.

  3. V misce si připravíme směs na polití kuřete. Zahřejeme olej, přidáme obě papriky, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Tímto poléváme kuřecí kousky přímo na talíři.

  4. Upečené kuře v červeném víně rozdělíme na talíře a přeléváme omáčkou. Připravené kuře podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!