Kuřecí holandský řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
mletý bílý pepř
červená paprika
500 g kuřecí maso
1 ks menší mrkev
2 lžíce čerstvý nebo sterilovaný hrášek
na obalení
2 ks vejce
strouhanka
2 lžíce mléko
hladká mouka
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý nebo sterilovaný hrášek a kousek (asi tak 1/4) červené papriky nahrubo nasekáme. Mrkev očistíme a usekáme jemněji.

  2. Kuřecí maso opláchneme, očistíme a umeleme. K masu přidáme nasekanou zeleninu, vejce, osolíme a opepříme a lehce promícháme. Podle potřeby zahustíme hladkou moukou.

  3. Ze směsi děláme malé placičky, obalujeme je v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova.

  4. Před podáváním každý řízek rozkrojíme, aby bylo vidět barevné kousky zeleniny a úhledně narovnáme na talíř. Jako přílohu zvolíme vařené brambory nebo bramborovou kaši.

  5. Na začátku přípravy můžeme se zeleninou přidat do masa i nadrobno nakrájenou osmaženou cibulku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!