Kuřecí holandský řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce mletý bílý pepř červená paprika 500 g kuřecí maso 1 ks menší mrkev 2 lžíce čerstvý nebo sterilovaný hrášek na obalení 2 ks vejce strouhanka 2 lžíce mléko hladká mouka podle potřeby hladká mouka olej na smažení
Postup Kuřecí holandský řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý nebo sterilovaný hrášek a kousek (asi tak 1/4) červené papriky nahrubo nasekáme. Mrkev očistíme a usekáme jemněji.
Kuřecí maso opláchneme, očistíme a umeleme. K masu přidáme nasekanou zeleninu, vejce, osolíme a opepříme a lehce promícháme. Podle potřeby zahustíme hladkou moukou.
Ze směsi děláme malé placičky, obalujeme je v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova.
Před podáváním každý řízek rozkrojíme, aby bylo vidět barevné kousky zeleniny a úhledně narovnáme na talíř. Jako přílohu zvolíme vařené brambory nebo bramborovou kaši.
Na začátku přípravy můžeme se zeleninou přidat do masa i nadrobno nakrájenou osmaženou cibulku.