Kuřecí játra na červeném víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1 špetka tymián pórek 1 ks mrkev rajčatový protlak mletý černý pepř 500 g kuřecí játra 1 láhev čevené víno podle potřeby olej na smažení
Postup Kuřecí játra na červeném víně recept
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu očistíme.
Na drobně nakrájené cibulce (lepší je červená) smažíme kuřecí játra cca 10 minut, ochutíme tymiánem. Nesolíme. Přidáme na nudle pokrájenou mrkev a rajčatový protlak. Zalijeme 1 - 2 sklenkami červeného vína a bubláme cca 10 minut. Zbytek vína vypijeme.
Kuřecí játra osolíme. V konečné fázi vmícháme pokrájenější pórek, bubláme jen 1 minutu, aby zůstal svěží a křupavý.
Kuřecí játra na červeném víně se hodí se k hranolkům, rýži, opečené vece.