Kuřecí kousky Marengo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 ks kuře
10 ks olivy
2 lžíce olivový olej
1 dl červené víno
provensálské koření
3 lžíce rajský protlak
černý pepř mletý
10 ks kapary (kuličky)

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme a naporcujeme na 6 - 8 kousků. Podle počtu strávníků.

  2. Jednotlivé kousky omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme.

  3. Rozpálíme si pánev. Přidáme na ni olivový olej a kousky kuřete restujeme z obou stran dozlatova. Hotové maso vyjmeme a místo něj na pánev přidáme cibuli. Tu restujeme než zesklovatí. Pak přidáme česnek, provensálské koření, protlak, kapary, olivy. Minutku orestujeme a osolíme a podle chuti přidáme cukr a citronovou šťávu. Znovu omáčku dochutíme provensálským kořením a nakonec ji zalijeme vínem.

  4. Vše mírně povaříme a do omáčky zpátky vložíme maso. Prohřejeme.

  5. Podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!