Kuřecí kousky Marengo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 1 ks kuře 10 ks olivy 2 lžíce olivový olej 1 dl červené víno provensálské koření 3 lžíce rajský protlak černý pepř mletý 10 ks kapary (kuličky)
Postup Kuřecí kousky Marengo recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme a naporcujeme na 6 - 8 kousků. Podle počtu strávníků.
Jednotlivé kousky omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme.
Rozpálíme si pánev. Přidáme na ni olivový olej a kousky kuřete restujeme z obou stran dozlatova. Hotové maso vyjmeme a místo něj na pánev přidáme cibuli. Tu restujeme než zesklovatí. Pak přidáme česnek, provensálské koření, protlak, kapary, olivy. Minutku orestujeme a osolíme a podle chuti přidáme cukr a citronovou šťávu. Znovu omáčku dochutíme provensálským kořením a nakonec ji zalijeme vínem.
Vše mírně povaříme a do omáčky zpátky vložíme maso. Prohřejeme.
Podáváme s bílým pečivem.