Kuřecí kousky s pomerančovou šťávou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks pomeranč 1 ks citron 3 lístky šalvěj 0 sklenek suché bílé víno podle chuti sůl podle potřeby voda hladká mouka
Postup Kuřecí kousky s pomerančovou šťávou recept
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče dobře omyjeme. Z jednoho pomeranče nastrouháme kůru a z obou vymačkáme šťávu. Vymačkáme šťávu i z citronu. Kuře naporcujeme. Umyté a osušené kuřecí kousky osolíme a obalíme v mouce.
Do hlubší pánve vložíme zmáčknutý česnek s olejem a necháme restovat. Jakmile česnek začne vonět, vyjmeme ho. Do oleje vložíme šalvěj a kuřecí kousky, které osmahneme ze všech stran. Dobře opečené kuřecí podlijeme bílým vínem a necháme ho zcela odpařit. Jakmile se víno zredukovalo, podlijeme polovinou vymačkané šťávy. Maso přikryjeme a vaříme alespoň 10 minut. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Měkké kuřecí kousky vyjmeme a odložíme na teplé místo.
Na závěr promícháme zbytek citronové a pomerančové šťávy s mouku a přidáme do výpeku. Dobře mícháme, provaříme a odstavíme.
Kuřecí kousky upravíme na talíř a polijeme pomerančovou šťávou. Kuřecí kousky s pomerančovou šťávou podáváme teplé s oblíbenou přílohou.