Kuřecí křidélka na grilu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg kuřecí křidélka omáčka 2 stroužky česnek 2 lžíce majonéza 1 snítka bazalka 1 kelímek zakysaná smetana marináda sůl 1 špetka chilli olivový olej 1 lžíce mletá sladká paprika 2 lžíce worcesterová omáčka mletý černý pepř podle chuti olivový olej příloha 2 ks bagetka
Postup Kuřecí křidélka na grilu recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecím křidélkům odkrojíme konce (špičky).
Marinádu si uděláme zvlášť z olivového oleje, worcesterové omáčky, špetky chilli, pepře, soli a mleté papriky. Pokud vám vyjde málo marinády, není problém od každého přidat ještě trochu. Kuřecí křidélka necháme marinovat nejméně 4 hodiny.
Kuřecí křidélka grilujeme silnější stranou na gril. Během grilování potíráme maso marinádou. Maso je hotové když se krásně odlupuje od kosti.
Jako dip si můžeme udělat směs ze zakysané smetany, majonézy, česneku a bylinek.
Jako přílohu ke kuřecím křidélkům na grilu doporučuji opéct na grilu také bagetku a kousky pečiva poté zakápnout olivovým olejem.