Kuřecí maso po thajsku se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 lžička solamyl
400 g kuřecí maso
1 balíček mražená zelenina
marináda
2 lžíce kečup
2 lžíce med
2 lžíce grilovací koření
1 lžíce sójová omáčka
1 lžíce mletý zázvor
1 lžíce mletý černý pepř
2 lžíce sladká chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu z 1 lžíce mletého černého pepře, 1 lžíce zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžic medu, 2 lžic kečupu, 2 lžic grilovacího koření a 2 lžic sladké chilli omáčky. Do připravené marinády vložíme maso nakrájené na nudličky a necháme několik hodin marinovat.

  2. Mraženou zeleninu osmažíme na oleji a vyndáme z pánve. Do pánve vložíme maso i s marinádou a opečeme.

  3. Když je maso opečené, přidáme k pokrmu zeleninu. Zahustíme lžičkou solamylu rozpuštěnou v 50 ml vody.

  4. Kuřecí maso po thajsku se zeleninou podáváme s hranolky, rýží nebo nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!