Kuřecí maso s paprikovou omáčkou a bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks paprika
1 hrnek voda
4 lístky bazalka
1 kostka masox
1 lžička grilovací koření
500 g kuřecí maso
1 lžička mletá sladká paprika
120 ml smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso a papriku nakrájíme na malé kousky.

  2. Nakrájené maso dáme na pánev a pozvolna smažíme. Po chvilce přidáme grilovací koření, sůl, pepř, sladkou papriku a 4 lístky bazalky. Kuřecí maso s kořením smažíme 5 minut, přidáme nakrájenou papriku a chvilku smažíme.

  3. Dále přidáme 1 hrnek vody a půl kostky masoxu. Vaříme 10 minut, aby se voda trochu vypařila, poté přidáme 120 ml smetany a kuřecí maso s paprikovou omáčkou pozvolna dovaříme, bude stačit takových 10 minut.

  4. Kuřecí maso s paprikovou omáčkou a bazalkou podáváme s rýží nebo těstovinami. Pokrm můžeme ozdobit bazalkou nebo trochou tvrdého sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!