Kuřecí maso se smetanovou omáčkou s bazalkou a parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml smetana
350 g kuřecí maso
7 lístků čerstvá bazalka
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička česnekové grilovací koření
pesto
sůl
podle chuti
parmazán
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, bazalku nasekáme na jemno a parmazán nastrouháme na jemno.

  2. Kuřecí maso dáme smažit na pánev a přidáme mletou sladkou papriku, sůl, pepř a česnekové grilovací koření. Maso s kořením smažíme pozvolna 5 minut, potom přidáme čerstvě nasekanou bazalku, zalijeme smetanou a povaříme zhruba 10 minut. Pokud je smetanová omáčka řídká, zahustíme ji.

  3. Kuřecí maso se smetanovou omáčkou s bazalkou a parmazánem podáváme podle chuti s těstovinami, rýží nebo brambory. Pokrm ozdobíme lístkem bazalky a nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!