Kuřecí maso se smetanovou omáčkou s bazalkou a parmazánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 ml smetana 350 g kuřecí maso 7 lístků čerstvá bazalka 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžička česnekové grilovací koření pesto sůl podle chuti parmazán mletý černý pepř
Postup Kuřecí maso se smetanovou omáčkou s bazalkou a parmazánem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, bazalku nasekáme na jemno a parmazán nastrouháme na jemno.
Kuřecí maso dáme smažit na pánev a přidáme mletou sladkou papriku, sůl, pepř a česnekové grilovací koření. Maso s kořením smažíme pozvolna 5 minut, potom přidáme čerstvě nasekanou bazalku, zalijeme smetanou a povaříme zhruba 10 minut. Pokud je smetanová omáčka řídká, zahustíme ji.
Kuřecí maso se smetanovou omáčkou s bazalkou a parmazánem podáváme podle chuti s těstovinami, rýží nebo brambory. Pokrm ozdobíme lístkem bazalky a nastrouhaným parmazánem.