Kuřecí Moravanka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 sklenka Moravanka
1 kelímek kysaná smetana
4 ks malá cibule
0.5 lžičky kari koření
10 dkg strouhaný sýr
1 balíček mandlové lupínky
1 lžíce čerstvě nasekaná petrželka
10 dkg uzená slanina
8 ks kuřecí horní stehno
podle chuti
sůl
na ozdobu
1 hrst petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Horní kuřecí stehýnka osolíme, posypeme kari kořením a necháme uležet.

  2. Na kostky nakrájíme uzenou slaninu, zpěníme kolečka cibule, orestujeme kuřecí stehýnka a všechno pak vyskládáme do pekáčku.

  3. Posypeme mandlovými lupínky a zalijeme sterilovanou zeleninou, třeba

  4. Moravankou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 3/4 hodiny.

  5. Pak zalijeme rozšlehanými osolenými vejci se smetanou a s pokrájenou petrželkou, zasypeme strouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme.

  6. Kuřecí Moravanka podáváme s bramborovou kaší a ozdobíme kudrnkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!