Kuřecí polévka 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks kořenová zelenina
1 ks kuřecí kousky
1 balíček kuřecí srdíčka
1 ks nudle nebo písmenka
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli zbavíme nečistot, ale necháme ve slupce, rozpůlíme a v hrnci nasucho opražíme do zlatohněda. Pak přidáme vodu, kousky kuřete (např. vrchní stehna) a srdíčka. Kdo nemá rád srdíčka, použije více masa. Vaříme asi 2 hodiny.

  2. Vývar se musí vařit velmi zvolna! Hnědou pěnu na povrchu nesbíráme, sama zmizí.

  3. Když je vývar hotov, přecedíme ho přes utěrku. Pokrájíme maso a srdíčka (tepny vykrojíme a do polévky nedáváme), a vložíme zpátky do vývaru.

  4. Kořenovou zeleninu nebo mraženku (já používám mraženku, je v ní více druhů zeleniny, např. Wok směs na polévku je vynikající) orestujeme na trošce másla a dáme do vývaru.

  5. Necháme změknout a naposled do kuřecí polévky přidáme nudle nebo písmenka. Osolíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!