Kuřecí polévka 1 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks kořenová zelenina 1 ks kuřecí kousky 1 balíček kuřecí srdíčka 1 ks nudle nebo písmenka podle chuti sůl podle potřeby máslo voda
Postup Kuřecí polévka 1 recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli zbavíme nečistot, ale necháme ve slupce, rozpůlíme a v hrnci nasucho opražíme do zlatohněda. Pak přidáme vodu, kousky kuřete (např. vrchní stehna) a srdíčka. Kdo nemá rád srdíčka, použije více masa. Vaříme asi 2 hodiny.
Vývar se musí vařit velmi zvolna! Hnědou pěnu na povrchu nesbíráme, sama zmizí.
Když je vývar hotov, přecedíme ho přes utěrku. Pokrájíme maso a srdíčka (tepny vykrojíme a do polévky nedáváme), a vložíme zpátky do vývaru.
Kořenovou zeleninu nebo mraženku (já používám mraženku, je v ní více druhů zeleniny, např. Wok směs na polévku je vynikající) orestujeme na trošce másla a dáme do vývaru.
Necháme změknout a naposled do kuřecí polévky přidáme nudle nebo písmenka. Osolíme podle chuti.