Kuřecí řízek s broskvemi a ořechy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g olej sůl 100 g máslo 0 dl bílé víno 80 g vlašské ořechy 750 g kuřecí řízek 300 g kompotované broskve
Postup Kuřecí řízek s broskvemi a ořechy recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky nakrájíme na 2 - 3 menší plátky. Lehce je naklepeme a mírně osolíme.
Připravené kuřecí řízky rychle osmahneme na oleji. Přidáme polovinu másla a již zvolna dodusíme. Kompotované broskve překrájíme na poloviny, vložíme do jiné nádoby na zbytek rozehřátého másla, zastříkneme vínem a krátce prohřejeme.
Na talíři ozdobíme kuřecí plátky prohřátými kousky broskví, podlijeme šťávou z kuřecího masa a broskvovou šťávou a posypeme sekanými vlašskými ořechy. Kuřecí řízky s broskvemi a ořechy ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory či kaše.