Kuřecí řízky s žampionovou náplní v trojobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kuřecí řízek
podle chuti
sůl
trojobal
2 ks vejce
150 g strouhanka
5 lžic mléko
100 g hladká mouka
náplň
1-2 ks vejce
1 lžíce máslo
2 lžíce strouhanka
100 g žampiony
náplň 1
4 plátky šunka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si náplň. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na lžíci másla plátky osmahneme. Osolíme, zasypeme strouhankou, znovu osmahneme a nakonec zalijeme rozmíchaným vejcem. Náplň promícháme a necháme srazit.

  2. Kuřecí řízky podle potřeby očistíme. Podélně v nich vykrojíme kapsu a lehce je rozklepeme. Osolíme je. Naplníme je půlkou plátku šunky a žampionovou náplní. Kuřecí řízky sepneme párátkem, případně okraje sklepneme paličkou na maso. Kuřecí řízky s náplní pak obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  3. Kuřecí řízky s žampionovou náplní v trojobalu vložíme do dobře rozehřátého tuku a smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové řízky při vyjímání z pánve necháme okapat. Párátka vyjmeme.

  4. Kuřecí řízky s žampionovou náplní v trojobalu podáváme s brambory, bramborovou kaší a se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!