Kuřecí řízky s žampionovou náplní v trojobalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks kuřecí řízek podle chuti sůl trojobal 2 ks vejce 150 g strouhanka 5 lžic mléko 100 g hladká mouka náplň 1-2 ks vejce 1 lžíce máslo 2 lžíce strouhanka 100 g žampiony náplň 1 4 plátky šunka
Postup Kuřecí řízky s žampionovou náplní v trojobalu recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si náplň. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na lžíci másla plátky osmahneme. Osolíme, zasypeme strouhankou, znovu osmahneme a nakonec zalijeme rozmíchaným vejcem. Náplň promícháme a necháme srazit.
Kuřecí řízky podle potřeby očistíme. Podélně v nich vykrojíme kapsu a lehce je rozklepeme. Osolíme je. Naplníme je půlkou plátku šunky a žampionovou náplní. Kuřecí řízky sepneme párátkem, případně okraje sklepneme paličkou na maso. Kuřecí řízky s náplní pak obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
Kuřecí řízky s žampionovou náplní v trojobalu vložíme do dobře rozehřátého tuku a smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové řízky při vyjímání z pánve necháme okapat. Párátka vyjmeme.
Kuřecí řízky s žampionovou náplní v trojobalu podáváme s brambory, bramborovou kaší a se zeleninovými saláty.