Kuřecí šmitec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
300 ml kečup
1 ks klobása
500 g kuřecí prsa
1 ks červená paprika
4 lžíce sójová omáčka
1 ks žlutá paprika
podle potřeby
2 lžíce olej
voda
podle chuti
sůl
chilli koření
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a dáme do misky. V misce maso osolíme, opepříme, zasypeme mletou pálivou paprikou a utřeme 3 oloupané stroužky česneku.

  2. Nakonec zakapeme olejem a čtyřmi lžícemi sójové omáčky (milovníci můžou dát více). Vše důkladně promícháme a dáme alespoň na hodinu uležet do lednice.

  3. Mezitím si nakrájíme půlku červené a půlku žluté papriky. Klobásu si nakrájíme na půlkolečka a osmažíme je na menším množství oleje.

  4. Vyndáme maso z lednice a orestujeme ho zprudka na pánvi. K opečenému masu pak přidáme osmahnutou klobásku a papriky. Vše společně dusíme pod poklicí asi 10 minut. Směs zalijeme kečupem, podlijeme menším množstvím vody a dusíme ještě 10 - 15 minut. Nakonec můžeme ještě kuřecí šmitec podle chuti okořenit pepřem nebo chilli.

  5. Kuřecí šmitec je opravdu výborný s rýží nebo s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!