Kuřecí stehýnka s pomerančem a rozinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
20 g máslo
petrželka
50 g rozinky
1 lžíce mandle
1 ks zázvor
250 ml sherry
2 dl olivový olej
100 g hladká mouka
50 g zelené olivy
mletý bílý pepř
1 dl pomerančová šťáva
600 g kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Petrželku opereme a osušíme. Česnek a zázvor očistíme a nakrájíme na větší kusy. Česnek, zázvor, petrželku a pomerančovou šťávu rozmixujeme. Rozinky spaříme, necháme je okapat a namočíme do sherry. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Olivy nakrájíme na kolečka.

  2. Kuřecí stehna vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Maso naložíme do rozmixované směsi a necháme aspoň hodinu marinovat. Mouku osolíme a opepříme.

  3. Marinovaná stehna vyjmeme z marinády a poprášíme je ochucenou mouku. V hrnci rozehřejeme olej a kuřecí stehna orestujeme dozlatova. Pak je opět vyjmeme. Ve výpeku rozehřejeme máslo. Vsypeme rozinky, mandle, olivy a nakonec marinádu. Promícháme a vložíme opečená stehýnka. Na mírném ohni dusíme stehýnka do změknutí, asi 15 - 20 minut.

  4. Kuřecí stehýnka s pomerančem a rozinkami podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!