Kuřecí stehýnka s pomerančem a rozinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek sůl 20 g máslo petrželka 50 g rozinky 1 lžíce mandle 1 ks zázvor 250 ml sherry 2 dl olivový olej 100 g hladká mouka 50 g zelené olivy mletý bílý pepř 1 dl pomerančová šťáva 600 g kuřecí stehno
Postup Kuřecí stehýnka s pomerančem a rozinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Petrželku opereme a osušíme. Česnek a zázvor očistíme a nakrájíme na větší kusy. Česnek, zázvor, petrželku a pomerančovou šťávu rozmixujeme. Rozinky spaříme, necháme je okapat a namočíme do sherry. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Olivy nakrájíme na kolečka.
Kuřecí stehna vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Maso naložíme do rozmixované směsi a necháme aspoň hodinu marinovat. Mouku osolíme a opepříme.
Marinovaná stehna vyjmeme z marinády a poprášíme je ochucenou mouku. V hrnci rozehřejeme olej a kuřecí stehna orestujeme dozlatova. Pak je opět vyjmeme. Ve výpeku rozehřejeme máslo. Vsypeme rozinky, mandle, olivy a nakonec marinádu. Promícháme a vložíme opečená stehýnka. Na mírném ohni dusíme stehýnka do změknutí, asi 15 - 20 minut.
Kuřecí stehýnka s pomerančem a rozinkami podáváme s rýží.