Kuřecí vývar s masovými pirohy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0.5 ks kuře
4 kuličky nové koření
1 ks menší cibule
0.5 balíčku listové těsto
10 kuliček černý pepř
150 g kořenová zelenina
podle chuti
sůl
muškátový květ
na potření
1 ks vejce
náplň
1 ks vejce
1 lžíce máslo
50 g jarní cibulka
na ozdobu
kmín
sezamové semínko
podle potřeby
zelená petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vývar. Použijeme půlku kuřete, očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a petržel. Přidáme oloupanou cibulku a stroužky česneku. Ochutíme celým pepřem, novým kořením a podle chuti osolíme. Vaříme na mírném ohni, dokud kuře není dost měkké. Potom polévku scedíme přes síto. Čistý vývar ještě dochutíme solí nebo bylinkami.

  2. Uvařené kuřecí maso obereme a pokrájíme najemno. Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso a 1 natvrdo uvařené nastrouhané vajíčko. Ochutíme solí, mletým pepřem, muškátovým květem a přidáme pokrájenou zelenou petrželku. Promícháme a náplň na pirožky necháme vystydnout.

  3. Pirohy si připravíme z listového těsta, které rozválíme a rádýlkem rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme asi lžičku připravené náplně. Přehnutím vytvoříme trojhránky, které potřeme rozšlehaným vejcem. Můžeme posypat sezamovým semínkem nebo kmínem.

  4. Masové pirožky pečeme v mírné troubě dozlatova.

  5. Pirohy podáváme buďto k horkému kuřecímu vývaru nebo samostatně. Vývar třeba k obědu a pirožky studené jako přílohu k zeleninovému salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!