Kuřecí závitky podle Petra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g žampióny 1 ks hermelín 1 lžíce sójová omáčka 2 lžíce ostrý kečup 4 ks kuřecí řízek 2 lžíce sekaná pažitka nebo petrželka 100 g tlusté od šunky 100 g cikánská pečeně podle chuti sůl chilli mletý černý pepř
Postup Kuřecí závitky podle Petra recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme náplň do kapes. Žampióny očistíme, pokrájíme na kolečka a orestujeme na drobně pokrájeném tlustém od šunky. Po restování přidáme sekanou petrželku a nasekanou mladou cibuli, krátce prohřejeme a odstraníme z ohně.
Z masa vytvoříme kapsy, které osolíme, opepříme a naplníme náplní, na plátky pokrájeným sýrem a plátkem pečeně (část sýru a pečeně odložíme stranou). Kapsu z kuřecího spíchneme párátky a vložíme na zbytek drobně pokrájeného tlustého od šunky, které jsme předtím rozškvařili na hluboké pánvi. Krátce restujeme maso a trochu podlijeme. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
Maso vyjmeme a přeložíme na ohřátý talíř, ze zbytku po dušení si připravíme pikantní omáčku. Přidáme vodu podle potřeby, sójovou omáčku, zbytek sýra, kečup a zbytek pečeně pokrájené na kostičky. Popřípadě zbytek náplně. Za stálého míchání rozpustíme sýr, můžeme zahustit kečupem, přidáme chilli podle chuti a můžeme ještě dosolit a dopepřit.
Touto omáčkou přelijeme kuřecí závitky a podáváme s vařeným bramborem uvařeným s lístkem bazalky a kmínem.