Kuřecí závitky pro mlsné jazýčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
100 ml mléko
50 g sýr
1 špetka muškátový oříšek
50 g anglická slanina
150 g mleté maso
1 špetka mletý černý pepř
1 svazeček kadeřavá petrželka
1 ks včerejší houska
4 ks větší kuřecí prsa
omáčka
2 lžíce olej
1 lžíce máslo
150 ml bílé víno
1 ks větší cibule
150 g kuřecí šunka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso opatrně naklepeme a prosolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Housku nakrájíme a zajijeme mlékem. Sýr nastrouháme nahrubo. Petrželku i česnek nasekáme. Šunku nakrájíme na nudličky.

  2. Mleté maso (hovězí+vepřové) smícháme s houskou, slaninou, sýrem, petrželkou i česnekem. Promícháme a ochutíme pepřem i muškátovým oříškem a necháme 5 minut odležet.

  3. Poté směs rozdělíme na plátky kuřecího masa a převážeme nití, případně spíchneme párátkem.

  4. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli (i červenou) a závitky za všech stran opečeme. Zalijeme vínem, přidáme šunku a pod pokličkou dusíme 20 minut doměkka.

  5. Hotové závitky rozdělíme na talíře. Omáčku zjemníme máslem a přelijeme závitky. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!