Květákové medailonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 ks vejce
1 ks květák
4-5 lžic hrubá mouka
podle chuti
sůl
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme v osolené vodě a v misce rozmačkáme vidličkou. Pomalu vmícháváme hrubou mouku a žloutky. Na lžíci hrubé mouky dáme vždy 1 žloutek. U středně velkého květáku je potřeba asi 4 - 5 lžic mouky a 4 - 5 vajec. Těsto je lepší spíše řidší. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.

  2. Lžící vhazujeme směs na rozpálený tuk a vytváříme květákové medailonky. Pozor, na másle se směs připaluje. Smažíme spíše prudce, při smažení zvolna se směs roztéká.

  3. Květákové medailonky chutnají teplé i studené, s brambory a okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!