Květákové medailonky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 ks vejce 1 ks květák 4-5 lžic hrubá mouka podle chuti sůl podle potřeby tuk na smažení
Postup Květákové medailonky recept
Postup přípravy receptu
-
Květák uvaříme v osolené vodě a v misce rozmačkáme vidličkou. Pomalu vmícháváme hrubou mouku a žloutky. Na lžíci hrubé mouky dáme vždy 1 žloutek. U středně velkého květáku je potřeba asi 4 - 5 lžic mouky a 4 - 5 vajec. Těsto je lepší spíše řidší. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.
Lžící vhazujeme směs na rozpálený tuk a vytváříme květákové medailonky. Pozor, na másle se směs připaluje. Smažíme spíše prudce, při smažení zvolna se směs roztéká.
Květákové medailonky chutnají teplé i studené, s brambory a okurkovým salátem.