Květákové překvapení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks vejce
10 ks brambory
1 hrnek mléko
1 ks cibule
1 ks květák
200 g niva
350 g mleté maso
podle chuti
sůl
1-2 lžíce podravka
mletý černý pepř
1 lžíce mletý muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Středně velký květák uvaříme a mezitím dáme na olej zesklovatět cibuli, potom přidáme mleté maso. Směs osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Uvařený květák nakrájíme nadrobno.

  2. Nakrájené brambory vyskládáme na vymaštěný plech. Další vrstva bude cibule s mletým masem. Navrch položíme tenké plátky nivy. Nakrájený květák okořeníme podravkou a nakupíme ho na nivu. Celý plech opět ukončí vrstva nakrájených brambor.

  3. Připravenou směs dáme péct do trouby předehřáté na 220 °C. Těsně před dopečením celý plech s květákovým překvapením přelijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a pepřem. Květákové překvapení dopečeme dozlatova.

  4. Květákové překvapení s mletým masem ihned po dopečení podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!