Květákové překvapení recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 ks vejce 10 ks brambory 1 hrnek mléko 1 ks cibule 1 ks květák 200 g niva 350 g mleté maso podle chuti sůl 1-2 lžíce podravka mletý černý pepř 1 lžíce mletý muškátový oříšek
Postup Květákové překvapení recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Středně velký květák uvaříme a mezitím dáme na olej zesklovatět cibuli, potom přidáme mleté maso. Směs osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Uvařený květák nakrájíme nadrobno.
Nakrájené brambory vyskládáme na vymaštěný plech. Další vrstva bude cibule s mletým masem. Navrch položíme tenké plátky nivy. Nakrájený květák okořeníme podravkou a nakupíme ho na nivu. Celý plech opět ukončí vrstva nakrájených brambor.
Připravenou směs dáme péct do trouby předehřáté na 220 °C. Těsně před dopečením celý plech s květákovým překvapením přelijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a pepřem. Květákové překvapení dopečeme dozlatova.
Květákové překvapení s mletým masem ihned po dopečení podáváme jako hlavní chod.