Kynutá buchta s drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
60 g máslo
200 ml mléko
42 g droždí
40 g cukr krupice
50 g cukr moučka
20 g vanilkový cukr
90 g hrubá mouka
385 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
50 g Hera

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy (ne kovové) nasypeme mouku, ve které vytvoříme důlek. Do něj nalijeme vlažné mléko (ne studené), ve kterém již máme rozpuštěný cukr. Do mléka rozdrobíme droždí a necháme stát, dokud se nevytvoří kvásek

  2. Přidáme vajíčko, špetku soli a rozpuštěnou heru. Vypracujeme těsto, které se nelepí, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout

  3. Mezitím si připravíme ovoce a drobenku. Ingredience na drobenku ručně zpracujeme, dokud nevzniknou drobky

  4. Těsto vyklopíme na tukem vymazaný plech, rovnoměrně jej rozprostřeme, poklademe ovocem a posypeme drobenkou

  5. Kynutou buchtu s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!