Kynutá buchta s drobenkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 60 g máslo 200 ml mléko 42 g droždí 40 g cukr krupice 50 g cukr moučka 20 g vanilkový cukr 90 g hrubá mouka 385 g polohrubá mouka tuk na vymazání 50 g Hera
Postup Kynutá buchta s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Do mísy (ne kovové) nasypeme mouku, ve které vytvoříme důlek. Do něj nalijeme vlažné mléko (ne studené), ve kterém již máme rozpuštěný cukr. Do mléka rozdrobíme droždí a necháme stát, dokud se nevytvoří kvásek
Přidáme vajíčko, špetku soli a rozpuštěnou heru. Vypracujeme těsto, které se nelepí, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout
Mezitím si připravíme ovoce a drobenku. Ingredience na drobenku ručně zpracujeme, dokud nevzniknou drobky
Těsto vyklopíme na tukem vymazaný plech, rovnoměrně jej rozprostřeme, poklademe ovocem a posypeme drobenkou
Kynutou buchtu s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.