Kynutá pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
2 lžíce olej
0 lžiček sůl
2 lžíce mléko
20 g droždí
250 g hladká mouka
1 dl vlažná voda
podle chuti
olivy
červená paprika
zelená petrželka
tvrdý sýr
balkánský sýr
šunkový salám
uzený sýr
na potření
oregano
1 konzerva rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Ten pak smícháme s moukou, solí, olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme vláčné těsto. Plech vyložíme pečícím papírem.

  2. Těsto na kynutou pizzu rozprostřeme na plech a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme placku na připraveném plechu. Kynutou pizzu potřeme olejem a necháme kynout po dobu přípravy dalších surovin.

  3. Veškeré suroviny nakrájíme na menší kousky - různé druhy salámů, různé druhy sýrů, rajčata, papriky, okurky, olivy, petrželku - podle vlastní chuti. Rajský protlak smícháme s oreganem.

  4. Směsí protlaku a koření potřeme vykynutou pizzu. Poklademe připravenými nakrájenými kousky. Sýry pokládáme jako poslední vrstvu. Necháme asi 10 minut vykynout. Kynutou pizzu vkládáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 15 - 20 minut.

  5. Upečenou kynutou pizzu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!