Kynutý houskový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1-2 ks žloutek
620 ml mléko
180 g žemle
20 g kvasnice
850 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Předem si nakrájíme housky na kostičky.

  2. Z trochy vlažného mléka, droždí a mouky připravíme kvásek.

  3. Mouku prosejeme, osolíme, přidáme žloutek, vlažné mléko, kvásek a zpracujeme těsto. Nakonec vmícháme kostičky housek.

  4. Z těsta tvarujeme podlouhlé šišky, které vkládáme do vroucí a osolené vody. Houskové knedlíky vaříme 20 - 25 minut. Po vyjmutí knedlíky ihned propichujeme vidličkou, aby se nesrazily a nerozvařily.

  5. Kynuté houskové knedlíky podáváme s vhodným hlavním jídlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!