Kynutý koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
1 ks vejce
250 ml mléko
100 g majonéza
1 kostka droždí
500 g polohrubá mouka
drobenka
cukr
máslo
polohrubá mouka
na potření
1 ks vejce
náplň 1
maková náplň
náplň 3
tvarohová náplň
náplň
jahodový džem

Postup přípravy receptu

  1. Z kvasnic, trochy cukru a mléka si uděláme kvásek. Pak dáme do mísy mouku, vejce, majonézu, sůl i vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.

  2. Vykynuté těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem. Okraje potřeme druhým vajíčkem a pak klademe po lžících kopečky náplní a tvoříme šachovnici. Můžeme posypat drobenkou.

  3. Kynutý koláč dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 40 minut, dokud kraje nezezlátnou. Já všechny suroviny na kynutý koláč dáváme do pekárny, ta za mne udělá těsto.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!