Kynutý ovocný koláč s pudinkovým tvarohem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 70 g cukr 1 špetka sůl 2 ks vejce 120 g máslo 250 ml mléko 30 g droždí 200 g hladká mouka 300 g polohrubá mouka náplň 1 ks vejce 6 lžic máslo 2 lžíce cukr moučka 1 lžička citronová kůra 500 g měkký tvaroh 1 balíček pudinkový prášek podle potřeby ovoce
Postup Kynutý ovocný koláč s pudinkovým tvarohem recept
Postup přípravy receptu
-
Z trošky vlažného mléka, lžíce cukru a rozdrobeného droždí si připravíme kvásek. Mouky se solí si prosejeme do mísy. K mouce přidáme zbytek mléka, žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a připravený kvásek. Vše zpracujeme na vláčné těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout asi hodinu. Těsto se musí zdvojnásobit.
Tvaroh, pudinkový prášek oblíbené chuti, nastrouhanou citronovou bio kůru, máslo, žloutky a cukr našleháme. Drobné ovoce podle potřeby očistíme a nakrájíme.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Těsto rozválíme na pláty velikosti plechu, který jsme si vyložili pečícím papírem. První plát přendáme na plech a naneseme tvarohovou náplň. Na náplň poklademe ovoce a přikryjeme druhým vyváleným plátem.
Kynutý ovocný koláč s pudinkovým tvarohem pečeme dozlatova v troubě při 180 °C asi 15 - 20 minut. Hotový koláč pocukrujeme ještě horký a necháme vychladnout.
Kynutý ovocný koláč s pudinkovým tvarohem nakrájíme a můžeme vychutnávat u šálku dobré kávy.