Kynutý velikonoční mazanec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
0 lžiček sůl
3 ks vejce
125 g máslo
250 ml mléko
30 g mandle
0 ks droždí
500 g hladká mouka
podle chuti
rozinky
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu mouky, cukru a necháme vzejít kvásek. Máslo nebo jiný tuk na pečení rozehřejeme.

  2. Z mouky, soli, cukru, rozinek, 2 vajec, zbylého mléka, rozpuštěného tuku a kvásku zpracujeme těsto, které necháme v teple asi 60 minut kynout.

  3. Z vykynutého těsta uděláme 2 bochánky, přendáme je na vymaštěný plech a přikryjeme na 15 minut utěrkou. Necháme je dokynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme mandlemi a pečeme asi 10 minut při 250 °C. Pak teplotu snížíme na 150 a dopékáme asi 30 minut.

  4. Kynutý velikonoční mazanec necháme vychladnout a můžeme se do něj pustit. Recept na velikonoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!