Kýta na houbách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks cibule 200 g houby 400 g vepřová kýta 1 ks hovězí bujon podle chuti 3 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 lžička majoránka 1 lžička tymián 1 lžička mletá sladká paprika 4 kuličky celý černý pepř podle potřeby 2 lžíce hladká mouka 500 ml olej na smažení
Postup Kýta na houbách recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.
Na oleji usmažíme nakrájenou cibuli, přidáme vepřové maso, lžičku kmínu a orestujeme. Maso krátce podusíme, přidáme houby, ochutíme paprikou a lehce orestujeme. Zalijeme vývarem z hovězího bujonu nebo horkou vodu. Podle chuti přidáme tymián, majoránku, pepř se solí a pod poklicí dusíme, dokud maso není měkké. Nakonec omáčku podle potřeby zahustíme a 10 minut povaříme.
Kýtu na houbách můžeme podávat s knedlíkem, rýží či chlebem.