Kýta v parmazánu s rajčatovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl mletý bílý pepř 600 g vepřová kýta omáčka 4 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 1 ks cibule 1-2 lžičky cukr krupice mletý pepř 440 g rajčata z konzervy těstíčko 2 ks vejce 80 g parmazán podle potřeby olej na smažení
Postup Kýta v parmazánu s rajčatovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Kýtu nakrájíme na menší plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
Vejce rozšleháme a smícháme se strouhaným parmazánem. Plátky masa obalíme v sýrovém těstíčku. Rozpálíme olej, vložíme plátky masa, ztlumíme plamen a plátky zvolna po obou stranách usmažíme.
Cibuli i česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém oleji. Přilijeme překrájená nebo drcená rajčata, osolíme i opepříme a zvolna asi 15 minut provaříme. Podle chuti omáčku přisladíme.
Plátky masa v parmazánovém těstíčku podáváme s vařenými těstovinami přelité rajčatovou omáčkou.