Lahodné medové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
0.5 kostky máslo
0.5 hrnku mléko
2 lžíce med
0.5 hrnku cukr krystal
3 hrnky hladká mouka
1 lžička soda bikarbona
náplň
1 ks vejce
1 kostka máslo
2 hrnky mléko
1 hrnek cukr moučka
5 lžic polohrubá mouka
poleva
0.5 kostky máslo
1 balíček čokoláda
na potření
džem
podle potřeby
máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr, máslo, med a mléko ušleháme a za stálého míchání vaříme do pěny. Vychladlé vlijeme do mouky smíchané se sodou. Zpracujeme na měkké těsto, které rozdělíme na čtyři díly.

  2. Každý díl těsta zvlášť vyválíme a upečeme na slabě vymazané opačné straně plechu. Náplní a džemem postupně naplníme všechny čtyři pláty. Moučník zatížíme a necháme přes noc odstát.

  3. Druhého dne vrchní plát zarovnáme tenkou vrstvou náplně nebo džemu a polijeme čokoládovou polevou či posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

  4. Příprava náplně: Ve vlažném mléku rozkvedláme mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem, po částech přidáme vychladlou kaši a nakonec vejce. Ušleháme hladkou náplň.

  5. Lahodné medové řezy můžeme s klidným svědomím připravit dopředu i pro návštěvy. K dobré kávě nebudou mít chybu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!