Lehký jogurtový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- drobenka 5 lžic cukr 1 lžíce máslo 7 lžic polohrubá mouka těsto 2 lžíce olej 1 ks vejce 0.5 balíčku prášek do pečiva 1 kelímek cukr moučka 1 kelímek polohrubá mouka 1 kelímek bílý jogurt podle potřeby ovoce tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Lehký jogurtový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy.
Připravíme si drobenku z másla, mouky a cukru.
Na těsto naklademe ovoce podle vlastního výběru a možností. V létě použijeme čerstvé, v zimě mražené nebo kompotované.
Lehký jogurtový koláč pečeme při teplotě 150 °C nebo na středním plameni asi 30 minut.