Lehký jogurtový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

drobenka
5 lžic cukr
1 lžíce máslo
7 lžic polohrubá mouka
těsto
2 lžíce olej
1 ks vejce
0.5 balíčku prášek do pečiva
1 kelímek cukr moučka
1 kelímek polohrubá mouka
1 kelímek bílý jogurt
podle potřeby
ovoce
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy.

  2. Připravíme si drobenku z másla, mouky a cukru.

  3. Na těsto naklademe ovoce podle vlastního výběru a možností. V létě použijeme čerstvé, v zimě mražené nebo kompotované.

  4. Lehký jogurtový koláč pečeme při teplotě 150 °C nebo na středním plameni asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!