Lilkový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 200 g brambory 150 g lilek 3 lžíce olivový olej mletý černý pepř 1 ks paprika (červená) 1 ks paprika (zelená)
Postup Lilkový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory pořádně odrhneme a uvaříme ve slupce. Papriky zbavíme jádřince a pecek a rozčtvrtíme je. Pokapeme je olejem a opečeme je na suché pánvi. Lilek omyjeme, nakrájíme na asi 1 cm široké plátky, které potřeme olejem a taky je zprudka opečeme. Plátky pak položíme na talíř a osolíme. Troubu předehřejeme na 150 °C.
Hotové brambory zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem, ten potřemem zbylým olejeme a střídavě do misky vrstvíme bambory, papriky a lilky, přičemž každou vrstvu osolíme a opepříme. Nakonec nákyp rukama stlačíme a v předehřáté troubě je pečeme asi 40 minut.
Náky ihned podáváme a můžeme jej doplnit lehkou omáčkou.