Lilkový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
200 g brambory
150 g lilek
3 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
1 ks paprika (červená)
1 ks paprika (zelená)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pořádně odrhneme a uvaříme ve slupce. Papriky zbavíme jádřince a pecek a rozčtvrtíme je. Pokapeme je olejem a opečeme je na suché pánvi. Lilek omyjeme, nakrájíme na asi 1 cm široké plátky, které potřeme olejem a taky je zprudka opečeme. Plátky pak položíme na talíř a osolíme. Troubu předehřejeme na 150 °C.

  2. Hotové brambory zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem, ten potřemem zbylým olejeme a střídavě do misky vrstvíme bambory, papriky a lilky, přičemž každou vrstvu osolíme a opepříme. Nakonec nákyp rukama stlačíme a v předehřáté troubě je pečeme asi 40 minut.

  3. Náky ihned podáváme a můžeme jej doplnit lehkou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!