Linecké kokosky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
5 dkg cukr moučka
10 dkg hera
20 dkg hladká mouka
1 lžička citronová kůra
těsto 1
2 ks vejce
14 dkg kokos
14 dkg cukr krupice
krém
15 dkg máslo
15 dkg cukr moučka
podle potřeby
hořká čokoláda
meruňková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme linecké těsto (nebo můžeme zakoupit již hotové v obchodě). Hladkou mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, tuk nakrájený na menší části a vaječný žloutek (bílek si necháme bokem, budeme ho potřebovat na přípravu kokosových pusinek). Nakonec přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozdělíme na několik částí, které postupně rozválíme přes mikroténové sáčky na placku. Z vyváleného těsta vykrajujeme kolečka, která přendáme na plech a upečeme v troubě dozlatova.

  2. Mezitím si připravíme kokosové pusinky. Nezapomeneme na bílek, který nám zůstal z lineckého těsta. Šlehačem ušleháme bílky, ke kterým postupně přidáváme krupicový cukr. Nakonec do směsi zamícháme kokos. Na plech tvarujeme lžičkou kokosky (placatější), které upečeme v troubě dozlatova.

  3. Dále si připravíme máslový krém. Změklé máslo ušleháme společně s moučkovým cukrem do krému.

  4. Příprava konečného cukroví je jednoduchá. Linecké kolečko potřeme po obvodu krémem, doprostřed kápneme meruňkovou marmeládu a na linecké kolečko přilepíme kokosku, kterou po obvodu potřeme rozpuštěnou hořkou čokoládou. Tím zakryjeme spoj mezi kolečkem a kokoskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!