Linecké těsto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
140 g máslo
2 ks žloutek
70 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
210 g hladká mouka
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku, přidáme moučkový a vanilkový cukr, tuk, žloutky, citronovou šťávu a vypracujeme vláčné těsto.

  2. Linecké těsto ve tvaru bochánku zabalíme do fólie a necháme ho nejlépe přes noc uležet.

  3. Pak z těsta vykrajujeme libovolné tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C do zrůžovění. Při pečení linecké často hlídáme, aby příliš neztmavlo a nespálilo se.

  4. Linecké těsto se hodí k pečení cukroví a jiného drobného pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!