Linecké vánoční cukroví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
14 dkg máslo
2 ks žloutek
7 dkg cukr moučka
21 dkg hladká mouka
podle potřeby
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku, cukr moučka, máslo a žloutky dáme do misky a rukou zpracujeme těsto dohladka. Těsto na linecké necháme přes noc odpočinout v lednici.

  2. Další den těsto vyválíme na asi 0,5 cm silný plát, ze kterého vykrájíme různé tvary.

  3. Cukroví pečeme dozlatova na 160 - 180 °C podle trouby. Hotové cukroví slepíme rybízovou marmeládou.

  4. Linecké vánoční cukroví podáváme jako výbornou sladkost na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!