Losos gorbuša na másle a bylinkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 125 g máslo 6 snítek rozmarýn 0,5 ks citron grilovací koření 1 sklenice bílé víno 1 hrst čerstvá bazalka mletý černý pepř 1 ks losos gorbuša
Postup Losos gorbuša na másle a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Lososa rozmrazíme, omyjeme a osušíme. Vnitřek ryby i vnějšek pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut odstát. Pokud nechceme lososa připravovat ihned, uložíme rybu do chladničky
Lososa nakrájíme na podkovy a každou jemně osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a naskládáme do pekáče. Můžeme okořenit i grilovacím kořením
Mladé výhonky rozmarýnu nastříháme na 3 cm dlouhé kousky, bazalku nasekáme a posypeme tím podkovy z lososa. Poklademe plátky másla a nakonec vše zastříkneme sklenicí bílého vína nebo vody
Lososa pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě
Losos gorbuša na másle a bylinkách podáváme s přílohou podle chuti, dobře jej doplníme například s bramborovou kaší.