Losos gorbuša na másle a bylinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
125 g máslo
6 snítek rozmarýn
0,5 ks citron
grilovací koření
1 sklenice bílé víno
1 hrst čerstvá bazalka
mletý černý pepř
1 ks losos gorbuša

Postup přípravy receptu

  1. Lososa rozmrazíme, omyjeme a osušíme. Vnitřek ryby i vnějšek pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut odstát. Pokud nechceme lososa připravovat ihned, uložíme rybu do chladničky

  2. Lososa nakrájíme na podkovy a každou jemně osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a naskládáme do pekáče. Můžeme okořenit i grilovacím kořením

  3. Mladé výhonky rozmarýnu nastříháme na 3 cm dlouhé kousky, bazalku nasekáme a posypeme tím podkovy z lososa. Poklademe plátky másla a nakonec vše zastříkneme sklenicí bílého vína nebo vody

  4. Lososa pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě

  5. Losos gorbuša na másle a bylinkách podáváme s přílohou podle chuti, dobře jej doplníme například s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!