Losos grilovaný na cedrovém prkénku recept
Apetit ReceptyPostup Losos grilovaný na cedrovém prkénku recept
Postup přípravy receptu
-
Cedrové prkénko umístíme např. na hluboký plech na pečení, zalijeme ho vodou a ponecháme cca 4 hodiny namočené. Poté vodu vylijeme.
Z lososa odstraníme kůži. Stranu, kde byla kůže, lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položíme lososa na prkénko a postup opakujeme i z druhé strany.
Gril připravíme na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístíme doprostřed roštu. Losos je hotový za 30 - 40 minut při teplotě 200 - 220 °C. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni.
Losos grilovaný na cedrovém prkénku chutná opravdu výborně!