Losos grilovaný na cedrovém prkénku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžička olivový olej
1 špetka drcený pepř
500 g čerstvý losos

Postup přípravy receptu

  1. Cedrové prkénko umístíme např. na hluboký plech na pečení, zalijeme ho vodou a ponecháme cca 4 hodiny namočené. Poté vodu vylijeme.

  2. Z lososa odstraníme kůži. Stranu, kde byla kůže, lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položíme lososa na prkénko a postup opakujeme i z druhé strany.

  3. Gril připravíme na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístíme doprostřed roštu. Losos je hotový za 30 - 40 minut při teplotě 200 - 220 °C. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni.

  4. Losos grilovaný na cedrovém prkénku chutná opravdu výborně!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!