Losos na celeru recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks citron
2 ks mrkev
1 lžička kari
4 porce losos
máslo na smažení
mletý pepř
200 ml zakysaná smetana
2 řapíky řapíkatý celer
1/2 ks menší celer

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného lososa pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli uležet. Řapíkatý celer opláchneme a nakrájíme na malé kousky

  2. Očištěnou mrkev a polovinu hlízy celeru nakrájíme na nudličky, vhodíme do malého množství vroucí slané vody a chvíli vaříme (do změknutí). Scedíme, asi 100 ml scezeného vývaru si necháme

  3. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky lososa opékáme dorůžova z obou stran. Posypeme kari kořením, pepřem a posolíme. Lososa vyjmeme a na másle usmažíme řapíkatý celer. Když začne sklovatět, přidáme k němu povařenou mrkev s kořenovým celerem. Podlijeme 100 ml vývaru, nakapeme šťávu z poloviny citronu a na zeleninu položíme osmažené kousky lososa. Společně dusíme asi 5 minut

  4. Pak rybu vyjmeme a k celeru s mrkví přimícháme zakysanou smetanu. Nevaříme, jen prohřejeme. Můžeme ještě dochutit kořením

  5. Lososa na celeru podáváme s brambory uvařenými ve slupce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!