Losos se smetanovo-hořčičnou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks lososové filety bez kůže podle potřeby olej máslo citron podle chuti sůl kari koření mletá sladká paprika mletý černý pepř příloha brambory omáčka 1 ks cibule 3 lžíce plnotučná hořčice 400 ml smetana 12%
Postup Losos se smetanovo-hořčičnou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Filety z lososa bez kůže omyjeme, osušíme, pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut v lednici odpočinout. Na pánvi rozpustíme máslo a lososa restujeme z obou stran asi 3 minuty. Lososa poté vyjmeme na talíř.
Nadrobno si nakrájíme cibuli a vsypeme ji na pánev po lososovi. Když bude cibule zlatavě opečená, zalijeme ji smetanou a přidáme 3 lžíce plnotučné hořčice. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne. Na dobarvení omáčky použijeme kari koření. Jakmile je omáčka hustší, vložíme lososa zpět do pánve, zhasneme oheň a pánev přikryjeme pokličkou.
V průběhu přípravy lososa připravujeme přílohu - pečené bramborové plátky, které připravíme nakrájením brambor na cca 0,5 cm plátky. Bramborové plátky klademe na plech vystlaný pečícím papírem, pomažeme olejem, posolíme a posypeme sladkou paprikou. Bramborové plátky pečeme 15 - 20 minut při 200 °C.
Lososa se smetanovo-hořčičnou omáčkou podáváme s upečenými bramborovými plátky.