Losos se špenátovou náplní v listovém kabátku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
250 g losos
3 lžíce olivový olej
250 g listové těsto
350 g listový špenát
1 lžíce pražené piniové oříšky
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špenátové listy důkladně omyjeme, vyřadíme listy špatné a nasekáme na hrubo. V hluboké pánvi s olivovým olejem orestujeme rozmáčknutý česnek ve slupce košilce. Jakmile cítíme vůni česneku, vyjmeme ho a přidáme nasekané špenátové listy. Špenát osolíme a přikryjeme pokličkou. Dusíme 3 minuty a přidáme piniové oříšky. Promícháme a špenát odstavíme.

  2. Umyté a osušené rybí plátky opepříme a orestujeme z obou stran na lžíci olivového oleje.

  3. Listové těsto vyválíme na 2 mm silný plát, kraje potřeme rozkvedlaným vejcem a těsto propícháme vidličkou. Na těsto položíme lososové plátky, zakryjeme špenátem a těsto opatrně zabalíme. Nakonec závin potřeme vejcem.

  4. Plech vyložíme pečícím papírem a opatrně na něj přesuneme závin. Lososa se špenátovou náplní v listovém kabátku pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut při 200 °C. Kabátek musí být zlatavý. Po upečení necháme aspoň 10 minut na mřížce odpočinout a vychladnout.

  5. Lososa se špenátovou náplní v listovém kabátku nakrájíme na silnější plátky a můžeme podávat jako hlavní chod nebo chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!