Maďarské makrely recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
2 ks paprika
2 ks cibule
2 ks makrela
1 konzerva krájená rajčata
2-3 lžíce hladká mouka
100 ml sladká smetana
podle chuti
sladká mletá paprika
2-3 dl rybí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Makrely očistíme, opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Pak je nasolíme. Papriky a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata překrájíme, ale šťávu nevyléváme.

  2. V kastrolu nebo pekáči (do kterého se vejdou makrely) rozehřejeme olej a přidáme máslo. Vsypeme papriky a cibuli a orestujeme. Pak přidáme rajčata a vše opečeme. Do zeleniny vsypeme sladkou papriku a zalijeme teplým vývarem a šťávou z rajčat.

  3. Do takto připravené zeleniny vložíme makrely a asi 10 - 15 minut je zvolna dusíme doměkka.

  4. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku: Smetanou zalijeme směs ryby a zeleninu a ještě krátce podusíme.

  5. Maďarské makrely podáváme s dušenou zeleninou a brambory nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!