Maminčin tvarohový dort s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 dl cukr
1 ks vejce
125 g máslo
1 dl mléko
1 dl voda
1 ks měkký tvaroh
1 lžíce želatina v prášku
těsto
7 dkg cukr
1 špetka sůl
3 ks vejce
0 balíčků vanilkový cukr
9 dkg polohrubá mouka
na ozdobu
kompotované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si necháme nabobtnat sypkou želatinu s vodou, necháme bobtnat nejlépe přes noc.

  2. Upečeme si základní piškot na dort. Žloutky utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec pevný bílkový sníh ušlehaný se špetkou soli. Piškot pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě a po upečení necháme vychladnout.

  3. Během pečení si necháme odkapat libovolné kompotované ovoce, zmrazené ovoce necháme rozmrazit.

  4. Dále si připravíme tvarohovou náplň. Nabobtnalou želatinu, tvaroh, tuk, cukr a vejce částečně rozmixujeme. Přidáváme horké mléko a směs domixujeme na hladký krém.

  5. Nyní můžeme část krému dát na piškot ve formě, přidat oblíbené ovoce a navršit zbylý krém. Maminčin dort necháme ztuhnout v lednici.Nebo můžeme ovoce dát do krému. Ale také můžeme dát na piškot pouze krém, nechat částečně ztuhnout a na krém navršit ovoce, aby se nepropadlo.

  6. Po úplném ztuhnutí ještě musíme ovoce zalít instantní želatinou ze sáčku, aby neokoralo. Doba přípravy je delší, protože se musí čekat na vychladnutí těsta a ztuhnutí želatiny.

  7. Maminčin tvarohový dort s ovocem nakrájíme a podáváme při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!