Masová směs na topinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks cibule
0 ks pórek
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
1 balíček rajčatové pyré
podle potřeby
kečup
sýr eidam
0 kg drůbeží maso
podle chuti
kari
sojová omáčka
sůl a pepř
mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zpěnit na horkém oleji. Přihodíme nadrobno nakrájené stroužky česneku, přidáme špetku kari, zázvoru a červené papriky, necháme 1-2 minuty smažit.

  2. Ke směsi na pánev přidáme osolené maso nakrájené na menší kousky (nudličky, kostičky). Směs chvíli restujeme, až se maso zatáhne, přidáme rajský protlak nebo rajčatové pyré, zase chvilku restujeme, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme kečup a trošku podlijeme vodou.

  3. Vodu necháme ze směsi na topinky vydusit a přidáme nakrájenou zelenou, červenou a žlutou papriku, sterilované žampiony a trochu pórku. Směs ještě necháme 5 minut dusit. Před dokončením směs ještě dochutíme a podle potřeby zahustíme.

  4. Horkou směs servírujeme na topinkách, zasypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!